Bosna i Hercegovina     | 02.09.2020. 16:27 |

Tadić s predstavnicima projekta usmjerenog na borbu protiv teškog kriminala

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. septembra (FENA) - Glavna tužiteljica Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić sastala se s predstavnicama projekta "Borba protiv teškog kriminala na zapadnom Balkanu – IPA 2019" (Countering Serious Crime in the Western Balkans – IPA 2019) radi sagledavanja aktivnosti i ostvarenih rezultata iz prošle faze projekta koje su bile finansirane iz IPA 2017.

Istovremeno, sastanak je bio i prilika za planiranje budućih aktivnosti u Bosni i Hercegovini u suradnji sa zemljama zapadnog Balkana kao i u suradnji s EU institucijama i mrežama od značaja za borbu protiv organiziranog kriminala.

Ovaj projekt je sufinansiran od Evropske komisije, Vlade Savezne Republike Njemačke te Vlade Italije, a implementaciju vrše njemački GIZ zajedno sa nizozemskim CILC-om i Ministarstvom za unutarnje poslove Italije.

Glavna tužiteljica razgovarala je sa Malči Gabrijelčić, odlazećom EU rezidentnom predstavnicom za BiH iz projekta i Alenkom Ranzinger, koja je imenovana kao nova EU rezidentna tužiteljica, zajedno sa projektnom pravnom savjetnicom za BiH Aminom Mašović, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Kako se navodi, Projekat borbe protiv teškog kriminala na zapadnom Balkanu – IPA 2019 od izuzetnog je značaja za Tužiteljstvo BiH i proces jačanja vladavine prava, a naročito za tužitelje i osoblje iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koje aktivno sudjeluje u većem broju međunarodnih operacija, usmjerenih na borbu protiv prekograničnog kriminala, zajedno sa partnerskim institucijama iz zemalja regiona i EU.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana