Bosna i Hercegovina     | 02.09.2020. 17:31 |

Vogošća - Počelo asfaltiranje dijela ulice Svrake IV

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. septembra (FENA) - Asfaltiranje dijela lokalne saobraćajnice u općini Vogošća u ulici Svrake IV od pothodnika ispod autoputa do skretanja za Podgaj u dužini od oko 450 m počel je danas.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi cca 500.000 KM, a finansiraju se sredstvima Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.

Značaj tog projekta je u izgradnji moderne saobraćajnice u centralnom dijelu naselja Svrake, te u izgradnji pješačke staze za sigurnije kretanje pješaka prema školi i drugim društvenim objektima.

Radovi podrazumjevaju rekonstrukciju saobraćajnice u ukupnoj dužini od 1.370 m, izgradnju dijela kolektora za odvodnju oborinskih voda, izgradnju pješačke staze i asfaltiranje.

Izvođač radova je firma "Bucomerc" d.o.o. Kiseljak, a nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Općinski načelnik sa saradnicima obišao je početak radova i tom priliko se sreo i s građanima koji su upriličili i prigodno druženje povodom početka završnih radova na ovoj dionici.

Općinski načelnik im se još jednom zahvalio na iskazanom strpljenju jer su nepredviđene tehničke poteškoće usporile radove pa nisu tekli planiranom dinamikom. Najavio je i nastavak rekonstrukcije ove saobraćajnice sve do naselja Krivoglavci, saopćeno je iz Općine Vogošća.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'