Stranačke aktivnosti     | 03.09.2020. 12:50 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Svu nesposobnost Vlade Fadila Novalića najbolje oslikava podatak da je od 488 miliona KM koje je Vlada FBiH rebalansom budžeta osigurala za primjenu famoznog korona-zakona utrošeno samo 90 miliona KM. Nezavisni blok je na Parlamentu FBiH upozoravao na loš i neprovodiv prijedlog zakona – zato smo i glasali protiv prijedloga, jer je bilo jasno da sredstva koja su bila predviđena za subvencioniranje poreza i doprinosa poslovnih subjekata koji su pogođeni pandemijom, zbog katastrofalnih kriterija, neće biti usmjerena u i realizirana u podršci privredi.

Zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu FBiH, Amer Obradović kaže: „S jedne strane imate Fadila Novalića koji se javno hvali da je pad BDP-a u FBiH među najmanjim u Evropi i to predstavlja kao uspjeh. Pad BDP-a je mali jer je naša ekonomija mala, sa uništenom idustrijom i brojnim problemima. Nema više šta da padne, dragi Fadile. A s druge strane imate vrhunac nesposobnosti Vlade Fadila Novalića jer je u stanju realizirati samo 18 posto sredstava koji su bili namjenjeni privredi. Dok poduzetnici zatvaraju firme, obrte, dok su hoteljerstvo i turizam na izdisaju, sredstva od podrške privredi biće vraćena u budžet, tj. na dnevnice, putne troškove, nabavku automobila, finansiranje političkih stanaka... A svaka druga vizija premijera Novalića, kao i Viškovića i Tegeltije, završava na novom zaduženju. Hitno nam treba novi zakon o podršci privredi, bez kojeg nećemo imati gdje više padati.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta