Bosna i Hercegovina     | 03.09.2020. 13:08 |

Ostale odluke i zaključci Vlade FBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 3. septembra (FENA) - Vlada Federacije BiH dala je prethodnu saglasnost za zaključivanje Aneksa 4. Ugovora o komisionim poslovima između Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i Union banke d.d. Sarajevo i za njegovo potpisivanje ovlastila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića.

Data je saglasnost na Odluku Uprave BH Telecom d.d. Sarajevo o odobravanju sredstava za nabavku reklamno-promotivnih usluga od Udruženja za sport i rekreaciju mladih od 24.6.2020. godine, a za Sportske igre mladih u 2020. godini, u vrijednosti od 80.000 KM.

Saglasnost je data i na Odluku o izmjenama i dopunama Statuta Agencije za privatizaciju u FBiH.

Također, usvojen je izvještaj o poslovanju privrednih društava iz oblasti energije u većinskom vlasništvu FBiH za 2019. godinu. Vlada je zadužila Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da i dalje prati i analizira stanje u privrednim društvima, te po potrebi Vladi FBiH predlaže neophodne mjere i aktivnosti.

 

USKLADITI VISINU PRIMANJA

 Federalna vlada je prihvatila informaciju o utrošku sredstava tekućeg transfera Subvencije javnim preduzećima - Transfer željeznicama FBiH, dodjeljenih iz Budžeta Federacije BiH za 2019. godinu, te konstatovala da je iznos od 22.000.000 KM namjenski utrošen. Vlada je zadužila Upravni odbor Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije da pokrene proceduru donošenja propisa kojim će visina primanja zaposlenih biti usklađena s visinom primanja zaposlenih na istim ili sličnim pozicijama u državnim institucijama ili u entitetskim željezničkim kompanijama.

 

KADROVSKA RJEŠENJA

Federalna vlada je na današnjoj sjednici dala punomoć Goranu Buhaču da je zastupa na Skupštini privrednog društava Sarajevoputevi d.d. Sarajevo.

Date je prethodna saglasnost za razrješenje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora Binas d.d. Bugojno i za imenovanje Mersihe Alagić i Mehrida Omerinovića za članove ovog NO, na period od četiri godine.

Nadzornom odboru Sarajevoputevi d.d. Sarajevo Vlada je dala Vlada Federacije Bosne i Hercegovine daje prethodnu saglasnost za imenovanje Nataše Fazlić za članicu Uprave Društva - direktoricu, na mandatni period od četiri godine.

Prethodne saglasnosti date su Nadzornom odboru JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo za donošenje odluka o imenovanju Enisa Džafića za generalnog direktora - predsjednika ovog preduzeća, na period od četiri godine, te o razrješenju vršilaca dužnosti članova Uprave ovog preduzeća.

Zbog isteka mandata, data je prethodna saglasnost za razrješenje članova Nadzornog odbora  Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar, a za vršioce ovih dužnosti imenovani su Dragan Gabrić i Kristina Žulj, do okončanja konkursne procedure, a najduže do tri mjeseca.

Vlada je donijela odluke o utvrđivanju kriterija i raspisivanju javnog konkursa s utvrđenim tekstom za izbor i nominovanje za imenovanje članova Nadzornog odbora u Javnom preduzeću Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar.

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici donijela odluke o utvrđivanju kriterija i raspisivanju javnog konkursa za izbor i nominovanje članova Nadzornog odbora privrednog društva JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, s prijedlogom tekstova obaviještenja o poništavanju  ranijeg i raspisivanju ovog konkursa, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana