Ekonomija     | 03.09.2020. 13:20 |

Novalić, Milićević i Đapo obišli novoizgrađeni poslovni objekat u Mostaru

FENA Saopćenje

 

MOSTAR, 3. septembra (FENA) - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, zajedno sa zamjenicom premijera i federalnom ministricom finansija Jelkom Milićević i federalnom ministricom turizma i okoliša Editom Đapo, obišao je novoizgrađeni poslovni objekat na lokalitetu Bišće polje kod Mostara.

U ovom poslovnom centru, od 14 hiljada kvadratnih metara korisnog prostora, namjenjenom za trgovačku i ugostiteljsku djelatnost, u poslovnim prostorima 28 kompanija, kao i pratećim službama, bit će zaposleno gotovo 300 radnika.

- Očuvanje svakog radnog mjesta u vrijeme pandemije je veoma važno za sviju nas u Federaciji BiH, dok stvaranje uslova za nova radna mjesta zaslužuje svaku pohvalu i našu pažnju - kazao je premijer Novalić nakon obilaska objekta.

Radovi na projektu su počeli u septembru 2019. godine i završeni su u predviđenom roku, a vrata za građane bit će otvorena sutra.

- Raduje nas da će zahvaljujući poduzetničkom duhu i privatnom ulaganju svoje radno mjesto naći značajan broj građana s područja Mostara i Hercegovne - istakla je zamjenica premijera i federalna ministrica finansija Milićević. 

S obzirom na trenutne preporučene mjere zaštite u vezi sa virusom COVID-19, otvoreni koncept centra sigurno će predstavljati olakšavajuću okolnost za boravak i posjetu svih budućih kupaca i posjetilaca.

Pored trgovina i ugostiteljskih prostora, objekt posjeduje Cineplex sa četiri kino dvorane, te zabavni park za djecu i odrasle, veliki trg, kao i druge zabavne sadržaje, a za posjetioce centra na raspolaganju je i parking sa 250 mjesta, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije