Bosna i Hercegovina     | 04.09.2020. 14:52 |

Trischak: U izazovnim okolnostima uspješno izvedena vježba “Brzi odgovor 2020”

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. septembra (FENA) - Posljednjih sedam dana, snage EUFOR-a raspoređene su širom cijele BiH i izvode vježbu “Brzi odgovor 2020”, u okviru Operacije “Althea”.

- Obzirom na izazove koje je ove godine donijela globalna pandemija, raspoređivanje našeg Višenacionalnog bataljona, zajedno sa tzv. “snagama iza horizonta”, pokazuje našu potpunu posvećenost. Mi smo posvećeni sigurnom i stabilnom okruženju u BiH i opredjeljeni da nastavimo raditi sa našim bliskim partnerima u OS BiH i agencijama za provođenje zakona ove zemlje - naveo je u saopćenju za javnost komandant EUFOR-a general Reinhard Trischak.

Po njegovim riječima, bilo je i više nego lako otkazati vježbu, reći da je sada to “previše teško” i odgoditi njeno održavanje za neko drugo vrijeme kada će to biti lakše, "ali time ne bismo pokazali našu istinsku odlučnost".

- Činjenica da smo u ovako izazovnim okolnostima uspješno i sigurno izveli vježbu “Brzi odgovor 2020”, odražava našu istinsku odlučnost. Ono što su vojnici u sastavu EUFOR-a pokazali danas i tokom protekle sedmice jeste profesionalna sposobnost  da u teškim situacijama rade zajedno kako bi ispunili mandat EUFOR-a. Saradnja i zajednički rad bili su temelji uspjeha ove vježbe, kojom smo van svake sumnje dokazali da EUFOR dobro funkcionira, u svakoj situaciji - zaključio je Trischak.

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta