Bosna i Hercegovina     | 04.09.2020. 20:24 |

Krivić: Podrška inkluzivnom obrazovanju

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 4. septembra (FENA) - Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić prisustvovao je danas sastanku na kojem se razgovaralo o nastavku provođenja aktivnosti Mobilnog stručnog tima za podršku inkluzivnom obrazovanju.

Na sastanku su se vodile stručne konsultacije o nastavku rada i načinima supervizije i monitoringa Mobilnog stručnog tima i asistenata u nastavi, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

- Svako dijete ima pravo da dobije odgovarajuću podršku i okruženje koje potiče razvoj, učenje, učešće i postignuće. Govorim uime Ministarstva i u svoje ime da ćemo činiti značajne napore kako bi se osigurao sistemski pristup problemu inkluzije i jednake šanse za rast i razvoj svakog djeteta. Zahvaljujem se koordinatorici Mobilnog stručnog tima, profesorici Lejli Kafedžić na predanom radu i svemu što čini u saradnji sa ministarstvom za kvalitetniji i bolji pristup inkluzivnom obrazovanju - istakao je ministar Krivić, te potcrtao kako se zalaže za obrazovanje za sve.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu