Bosna i Hercegovina     | 05.09.2020. 11:35 |

U posljednja 24 sata u RS-u 69 osoba pozitivno na COVID-19, šest osoba preminulo

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 5. septembra (FENA) - U posljednja 24 sata u entitetu Republika Srpska izvršena su testiranja 572 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 69 osoba.

Radi se o 39 muških i 30 ženskih osoba, od kojih su 16 mlađe, 39 srednje i 14 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 15 osoba je iz Banje Luke, devet iz Doboje, šest iz Istočne Ilidže, pet iz Srpca, četiri iz Foče, po tri iz Laktaša, Teslića, Čelinca i Šipova, po dviju iz Dervente, Novog Goražda, Petrova, Prnjavora i Ribnika te po jedna iz Bijeljine, Istočnog Novog Sarajeva, Jezera, Kneževa, Kotor Varoša, Mrkonjića-Grada, Stanara i Šamca.

U posljednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je šest smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o ženama starijih životnih dobi iz Banje Luke (dvije osobe), Kneževa, Šamca, Gradiške i Doboja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 7.726 slučajeva koronavirusa, a preminula je ukupno 261 osoba kod koje je potvrđen test na koronavirus.

Ukupan broj hospitalizovanih je 195, od čega u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 55, a u opštim bolnicama 140. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 2.922 osobe, a nadzor je priveden kod 53.321 osobe, saopćeno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'