Stranačke aktivnosti     | 06.09.2020. 15:16 |

Saopćenje za javnost DNS-a

FENA Saopćenje

 

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Nenad Nešić, koji je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH /PS BiH/, pozvao je ministarku inostranih poslova BiH Biseru Turković da odmah pokrene disciplinski postupak protiv službenika tog ministarstva Mirze Pašića zbog govora mržnje i izazivanja vjerske i nacionalne mržnje.

Nešić je, takođe, pozvao istražne organe BiH da reaguju jer je riječ o ozbiljnom krivičnom djelu iz Krivičnog zakona BiH.

''Zapanjen sam i užasnut da postoje ljudi koji pozivaju na sukobe, i proklinju svoje sunarodnike – Bošnjake, koji su za dijalog sa Srbima i normalizaciju odnosa, te pozivaju na oružje. Mir i dijalog ne smiju imati alternativu, i svako suprotno ponašanje mora biti sankcionisano, posebno ako dolazi od visokog državnog funkcionera. Ko želio rat, u kući mu bio! Bolje je 100 godina razgovarati, nego da jedna suza kapne zbog nečije usijane glave'', kaže Nešić.

Predsjednik DNS-a ističe da ''nakon vijeka patnje u BiH i na cijelom Balkanu, trebamo graditi vijek mira, stabilnosti, međusobnog uvažavanja i prosperiteta'', te da svako suprotno ponašanje mora biti sankcionisano.

Savjetnik u MIP-u BiH Mirza Pašić, na svom Linkedin profilu, kako su prenijeli mediji, objavio je poruku u kojoj proklinje Bošnjake koji sa Srbima prave savezništva ističući da ''na taj način svoj narod vode u smrt''.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana