Sport     | 07.09.2020. 08:20 |

Đoković diskvalificiran s US Opena

FENA Roland Grabovac

NEW YORK, 7. rujna (FENA) - Pohod prvog tenisača svijeta Srbina Novaka Đokovića na US Open okončan je u nedjelju na bizaran način – diskvalifikacijom.

U prvom setu meča četvrtog kola protiv Španjolca Pabla Carena Buste, Đoković je nakon gubitka servisa napucao jednu lopticu koja je u vrat pogodila linijsku sutkinju.

Đoković se odmah nakon incidenta ispričao, ali mu je glavni sudac, prema pravilima i u suradnji sa supervizorom turnira, dosudio diskvalifikaciju.

"Njezino ime ne mogu otkriti zbog zaštite privatnosti. Jako mi je žao što sam joj nanio takav stres. Nije bilo namjerno. Bilo je pogrešno. Želim ovo neugodno iskustvo, diskvalifikaciju s turnira, pretvoriti u važnu životnu lekciju, kako bih nastavio rasti i razvijati se kao čovjek, ali i tenisač", poručio je Đoković nakon meča.

Protivnik Pablu Carenu Busti u četvrtfinalu bit će Kanađanin Denis Shapovalov koji je svladao Davida Goffina 6-7, 6-3, 6-4 i 6-3 po setovima.

U četvrtfinale su se plasirali i hrvatski tenisa Borna Ćorić i Nijemac Alexander Zverev. Ćorić je bio bolji od Australca Jordana Thompsona 7-5, 6-1, 6-3, a Zverev od Španjolca Alejandra Davidovicha Fokina 6-2, 6-2, 6-1.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana