Bosna i Hercegovina     | 07.09.2020. 11:55 |

Ministar Hadžović : Pratit ćemo situaciju i djelovati u skladu s istom (VIDEO)

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 7. rujna (FENA) - Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašid Hadžović posjetio je u ponedjeljak IV. osnovnu školu Mostar gdje je nazočio programu upriličenom u povodu početka nove školske 2020./2021. godine.

Nakon svečanosti ministar Hadžović je medijima kazao kako su sve instrukcije koje su dane školama uredno ispoštovane te je dodao da će u predstojećem razdoblju Ministarstvo pratiti poštivanje tih mjera.

Izrazio je nadu da će se nastavni proces odvijati uz što manje problema i da u školi neće biti zaraženih.

Na novinarsko pitanje da prokomentira zahtjeve Udruge roditelja "Naša djeca 2014", koja je prošloga tjedna zatražila preciziranje postupanja u slučaju pojave koronavirusa u školama, Hadžović je odgovorio kako bi o tim stvarima Ministarstvo trebalo razgovarati s vijećem roditelje, međutim to tijelo, po njegovim riječima, u HNŽ-u ne postoji.

Na dodatni upit znači li to da će se oglušiti na zahtjeve udruge koja okuplja više od 2.500 roditelja, ministar je ustvrdio kako Ministarstvo sve uredno prati te da će pokušat ispoštovati sve opravdane zahtjeve.

- Pokušavamo riješiti sve one stvari koje su upitne na neki način. Sve mjere i preporuke koje su donesene su promjenjive i epidemiolozi su oni koji upravljaju ovom situacijom i ne možemo mi kao obrazovne vlasti sada mijenjati neke stvari koje se odnose na zdravstvenu situaciju. Ako bude nekih određenih uputa od strane epidemiologa, onda ćemo tako i reagirati - istaknuo je Hadžović.

Direktorica IV. osnovne škole Mostar Seada Kuštrić kazala je kako za nju ovo, ipak, nije najizazovniji početak školske godine.

- Imam 33 godine radnog staža i u te 33 godine bilo je jako puno izazova, prepreka i poteškoća. Prema Kriznom planu škole osmisli smo što je najkvalitetnije za našu djecu. Jako važno je da su danas djeca sretna, iako imamo i trenutke zabrinutosti što je sasvim normalno pogotovo kada vidimo prvašiće - kazala je Kuštrić.

Dodala je kako je u cijeloj ovoj priči najvažnije zdravlje djece i nastavnika.

- Prema smjernicama Zavoda za javno zdravstvo, ako neko od djece u grupi bude pokazivao simptome infekcije koronavirusa, izdvajamo dijete i zovemo roditelje. To radimo vrlo empatično i neprimjetno, a roditelj će onda odvesti dijete liječniku i nama se kao školi javlja je li dijete pozitivno - pojasnila je direktorica postupak u slučaju pojave virusa u školi.

Prema njezinim riječima, ne treba se bojati niti on line nastave jer, kako je kazala, platforma eŠkola pokazala se jako dobrom.

Kako su istaknuli učenici, oni su jedva čekali početak nastave i ponovni susret s vršnjacima nakon gotovo pola godine prekida.

Inače IV. osnovnu škola pohađa 578 učenika, dok je ukupan broj osnovnoškolaca u mostarskim školama 8.778.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/4861 

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1PVksELPjfl5YnAb3Tm272mGt3eTqi5-x?usp=sharing

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo