Bosna i Hercegovina     | 07.09.2020. 13:57 |

Dodijeljene stipendije Grada Sarajeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. septembra (FENA) – U sarajevskoj Vijećnici danas je upriličena svečana dodjela stipendija Grada Sarajeva učenicima s područja  četiri gradske općine, uz poštivanje svih preporučenih epidemioloških mjera.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka dočekao je učenike i uz čestitke uručio ugovore o stipendiranju, te podsjetio da je dodjela stipendija samo jedna od aktivnosti koje Grad Sarajevo radi za obrazovanje.

- Draga mladosti, naša budućnosti, čast mi je što ste danas ovdje. Bili smo zabrinuti zbog pandemije da li ćemo uspjeti osigurati potrebna sredstva za stipendije, ali smo uspjeli. Ponosan sam na vas, nadam se da će vaše znanje doći u prvi plan u godinama koje su pred vama. Samo uz znanje i vaš trud ovaj grad može naprijed. Isplati se učiti, a svaki trud će biti nagrađen - istakao je Skaka.

Podsjetio je učenike da ne zaborave početkom oktobra 2021. godine ponovo aplicirati za novu stipendiju.

Čestitkama se pridružila i Amina Deljković, pomoćnica gradonačelnika za obrazovanje, kulturu i sport, koja je, zajedno sa zamjenicom predsjedavajućeg Gradskog vijeća Edinom Gabelom, prisustvovala ceremoniji dodjele stipendija.

U Izmjenama i dopunama Budžeta Grada Sarajeva za 2020. godinu, na prijedlog gradonačelnika Abdulaha Skake, ove godine povećan je iznos za stipendiranje učenika, kako bi svi prijavljeni, njih gotovo 500, a koji su ispunili formalno-pravne uslove javnog poziva, bili nagrađeni za svoj trud i rad i samim tim motivirani za buduće uspjehe, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!