Stranačke aktivnosti     | 07.09.2020. 13:48 |

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

FENA Saopćenje

Sarajevo, 07.09.2020. godine

S a o p ć e nj e  z a  m e d i j e


Danijela Kristić: Komšić se potpuno svrstao uz SDA i time obesmislio svoje političko postojanje

 

Danijela Kristić, dopredsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo i zastupnica Naroda i Pravde, povodom posljednjih insinuacija i otvorenih kleveti predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića sa ciljem pokušaja političke diskreditacije Naroda i Pravde, navodi kako Komšić i Demokratska fronta ovakvim bezočnim napadima pokazuju vlastitu bezidejnost koja će neminovno rezultirati nestankom sa političke scene i Demokratske fronte i Željka Komšića.

 

„Nažalost, Željko Komšić i Demokratska fronta vjeruju kako 100 puta izgovorena laž može postati istina pa iznova i iznova ponavljaju različite laži o Narodu i Pravdi od kojih je posljednja da Narod i Pravda podržava četničke elemente u Crnoj Gori. To pokazuje svu bezidejnost Demokratske fronte i samog Komšića kojima je jedina svrha zaštita SDA vlasti na svim nivoima, od općinskog do državnog“, navodi se u reagiranju Danijele Kristić, dopredsjedavajuće Skupštine Kantona Sarajevo.

 

Kristić ističe kako je Komšić uspio da u posljednje dvije godine svojim svrstavanjem uz korupciju, nepotizam i stranačko rasparčavanje države Bosne i Hercegovine razočara i iznevjeri vlastite birače.

 

„Komšić se, nažalost, sveo tek na lijevo krilo SDA sa ulogom da ponovo svoje glasove nakon izbora isporuči SDA. U toj misiji, za račun SDA Komšić je odustao i od Demokratske fronte pa na pozicije koje pripadaju stranci imenuje kadrove SDA, i od građanskog modela države za koji se zalagao pa dopušta da dogovor oko Mostara prave Čović i Izetbegović mimo institucija Bosne i Hercegovine. Nažalost, Komšić i Demokratska fronta pokazuju da se spremni i na nepatriotske poteze kakav je glas Sifeta Podžića, zajedno sa ministrima iz SDA, da se kroz srce Bosne i Hercegovine vozi biciklistička utrka nazvana „Trka kroz Srbiju“. Jasno je da Demokratska fronta više nema svrhu postojanja izuzev rada za SDA“, dodaje Kristić.

 

Na kraju, Kristić ističe kako je sigurna da će ovakvu ulogu Komšića prepoznati ne samo glasači već i sami članovi Demokratske fronte.

 

 

„Na primjeru Mostara i drugih mjesta vidjeli smo da i najviši dužnosnici Demokratske fronte prepoznaju i ustaju protiv ovakvog moralnog posrnuća stranke i njenog predsjednika. Narod i Pravda je moderni politički pokret centra, nastao sa jasnim određenjem da je opći interes, interes države, iznad svakog pojedinačnog interesa, prepoznavajući da su neki od glavnih problema našeg društva nedostatak morala u politici, korupcija, nepotizam, sistemsko urušavanje svih institucija... Narod i Pravdu sa takvim određenjem prepoznaju Bošnjaci, Srbi i Hrvati i građani koji se ne svrstavaju nacionalno. Jasno se razlikujemo od naših koalicionih partnera, ali nam je zajedničko tlo borba za državu, obične ljude, borba za izgradnju pravednog sistema i boljeg društva, borba protiv korupcije i nepotizma. Komšić i Demokratska fronta se, nažalost, svrstao na drugu stranu“, kaže dopredsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo i zastupnica Naroda i Pravde Danijela Kristić.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom