Bosna i Hercegovina     | 07.09.2020. 14:34 |

Gimnazijska ulica oslobođena od vozila i pretvorena u pješačku zonu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. septembra (FENA) - Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić je sa saradnicima posjetio Gimnazijsku ulicu u kojoj je u proteklom periodu izvršeno hortikulturno uređenje, te postavljene barijere koje sprečavaju saobraćaj i parkiranje motornih vozila.

U toj ulici nalaze se tri školska objekta gdje je velika frekvencija pješaka, te je stoga na inicijativu načelnika Ajnadžića ovaj lokalitet pretvoren isključivo u pješačku zonu.

U Gimnazijskoj ulici, gdje su se nekad nalazila parkirana vozila, sada su postavljene žardinjere sa drvećem, klupe za odmor, ali i citati na kamenu.

- Ovdje se nalaze citati prvog predsjednika Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića i prof.dr. Nijaza Durakovića. Vjerujem da svi prolaznici, a pogotovo učenici, iz citata uklesanih u kamenu mogu izvući snažne pouke - naglasio je Ajnadžić.

Dodao je da je to tek prva faza uređenja Gimnazijske ulice koja je 'oslobođena' od  parkiranih vozila, te najavio da će uskoro biti izgrađena i biblioteka na otvorenom gdje će svi moći posuditi knjige, ali i ostaviti djela iz svog fonda i podijeliti ih sa drugima.

Zahvaljujući sadržaju koji je postavljen, taj lokalitet je sada mjesto na kome se ljudi zadržavaju, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'