Kultura     | 07.09.2020. 14:58 |

Izložba Galerije Široki Brijeg '30/30' u Umjetničkoj galeriji BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. septembra (FENA) - Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine i Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg 16. septembra  organizuju  izložbu “30/30” u Umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine.

Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg (Franjevačka galerija) je 25. jula ove godine obilježila 30. obljetnicu postojanja i rada. Izložbom 30/30, odnosno 30 radova za 30 godina postojanja i rada Franjevačke galerije / Franjevačkog muzeja i galerije Široki Brijeg, nastavlja se obilježavanje obljetnice.
Fundus Galerije je rastao na različite načine, a jedan od njih je darovanje jednog umjetničkog djela od  umjetnika koji su izlagali u Galeriji. Stoga će iz ovog bogatog fundusa biti predstavljen po jedan rad izvučen iz svake godine rada Galerije, odnosno, 30 radova za 30 godina.

Zvaničnog otvaranja za javnost neće biti zbog vanredne situacije sa koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Umjetnička galerija Bosne i Hercegovine i Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg (Franjevačka galerija) ovom izložbom nastavljaju sa uspješnom i dugogodišnjom saradnjom ,navodi se u saopćenju Umjetničke galerije BiH.

 

 

 

 

                  

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu