Bosna i Hercegovina     | 07.09.2020. 15:37 |

Majke Srebrenice i Žepe - Spriječiti ponavljanje scenarija iz BiH u Crnoj Gori

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. septembra (FENA) - Majke Serebrenice i Žepe kao i cijelog Podrinja, jako su zabrinute stanjem i dešavanjima u Crnoj Gori, pogotovo prijetnjama izrečenim u Pljevljima, kojoj se prijeti drugom Srebrenicom - saopćeno je iz Udruženja Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa.

Iz ovog udruženja apeliraju na međunarodnu zajednicu, domaću javnost i druge demokratske snage da spriječe ponavljanje scenarija iz Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori.

- Crna Gora je bila prepoznata od međunarodne zajednice kao promotor demokratskih vrijednosti, dobrih međususjedskih odnosa i miroljubive koegzistencije uz uvažavanje drugog i drugačijeg i tako treba da se nastavi - navodi se u saopćenju.

Dodaje se da „Srpskoj pravoslavnoj crkvi i drugim retrogradnim snagama to smeta i stalno se vraćaju u neposrednu prošlost devedesetih u kojoj su počinjeni i aminovani mnogi zločini i zločin genocida u Srebrenici“.

- Molimo vas i apeliramo - spriječimo zlo u samom začetku, onemogućimo kreatore i njihove realizatore. Treba nam i hoćemo mir, uz međusobna uvažavanja i dobrosusjedske odnose – navodi se u saopćenju Udruženja Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana