Bosna i Hercegovina     | 07.09.2020. 15:53 |

Vlada Distrikta usvojila Smjernice za izradu nacrta zakona o igrama na sreću

FENA Saopćenje

BRČKO, 7. rujna (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH na sjednici održanoj u ponedjeljak usvojila je Smjernice za izradu nacrta zakona o igrama na sreću Brčko distrikta BiH kojima se, među ostalim, uređuju opće odredbe, društveno odgovorno priređivanje igara na sreću, vrste igara na sreću i pravo priređivanja, kao i dobivanje, produljenje i oduzimanje odobrenja za priređivanje igara na sreću.

Donesenim Smjernicama uređuju se također i visina, način obračuna i rokovi plaćanja naknada, temeljni kapital, riziko-polog i bankovna jamstva, prostorni, tehnički i drugi uvjeti za priređivanje igara na sreću, obveza priređivača za donošenje pravila za priređivanje igara na sreću, igre bez ostvarivanja dobitaka u novcu, porez na dobitke od igara na sreću, nadzor nad provedbom zakona, te prekršajne odredbe, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

Ravnatelj Direkcije za financije Mato Lučić kazao je da je ovaj zakon u pripremi već dvije godine te da je nakana da se njime na najbolji mogući način uredi ovo područje.

"Potreba da se toliko dugo radi na izradi zakona je njegova kompleksna materija koja se stalno mijenja. Materijal koji smo pripremili sveobuhvatno reagira na ovaj izazov. Posebno je tretirana i zaštita maloljetnika i ovisnika o igrama na sreću", istaknuo je Lučić.

Dodao je da će zakonom biti obuhvaćena i uspostava najvećeg stupnja nadzora nad tržištem igara na sreću.

"Zakonom smo obuhvatili sve što nam je bilo poznato kako bi cjelokupna društvena zajednica imala koristi, od priređivača, igrača, do onih kategorija kojima će konzumiranje igara na sreću biti zabranjeno. Vjerojatno će biti i manji broj lokala u kojima se priređuju igre na sreću radi kontrole na višoj razini", kazao je Lučić.

Na nastavku sjednice razmatrana je i Informacija u svezi s dostavom podataka objavljenih u Registru zaposlenih i Registru imenovanih osoba u tijelima javne uprave, institucijama, javnim poduzećima, ustanovama, zavodima i fondovima Brčko distrikta BiH.

Usvojen je Zaključak kojim Vlada Brčkog predlaže Skupštini izmjenu i dopunu Odluke o uspostavi registra kojom će se utvrditi sankcije za rukovoditelje koji ne dostave ili dostave pogrešne informacije. Zaključkom se zadužuju tijela javne uprave, institucije, javna poduzeća, ustanove, zavodi i fondovi Distrikta da svoje interne akte prilagode spomenutoj Odluci Skupštine.

Članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija i Program utroška sredstava za odobravanje jednokratne novčane pomoći demobiliziranom branitelju i članu uže obitelji demobiliziranog branitelja, stoji u priopćenju.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo