Stranačke aktivnosti     | 08.09.2020. 10:02 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Jučerašnje glasanje Narodne skupštine RS je bila samo Dodikova predstava za javnost. On je samo tražio povod za držanje tenzija i samo u proizvodnji stalnih tenzija on može da opstane – istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

„NJegova nova tema je pitanje premiještanja ambasade BiH u Jerusalim, pitanje o kome odlučuju mnogo veće sile a ne on. On nema apsolutno nikakvu ulogu u rješavanju tog pitanja osim što će opet praviti scene i nekim ljudima se prodavati kao lažni heroj. On želi samo da se iznova pozicionira jer se nalazi na crnoj listi SAD-a“ – naglasio je Šarović.

Šarović je dosadašnji rad Savjeta minisatra BiH ocijenio jednom velikom nulom i kazao je da od svog formiranja Savjet ministara samo otaljava posao a koriste budžet i narodni novac.

„Jeste li do sada čuli i riječi o priključenju EU, o ispunjavanju uslova, pomacima, regionalnim projektima?! NJihovo funkcionisanje se svodi na trgovinu „ja tebi ovo - ti meni ono“ i zato im odgovara da ne rade“ – pojasnio je predsjednik SDS-a.

Govoreći o migrantskoj krizi Šarović je istakao da kriza eskalira i da aktuelnoj vlasti nije interesu da je riješi.

„Za vrijeme proteklog saziva Savjeta ministara imali smo 4.000 migranata, sada imamo 12.000 registrovanih migranata. Šverc, korupcija i organizovani kriminal su prisutni na granici i o tome treba javno govoriti. Nema dobre volje unutar aktuelne većine da se ovaj problem riješava. Zbog svega toka kriza eskalira a narod trpi“ – zaključio je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo