Stranačke aktivnosti     | 08.09.2020. 10:47 |

Saopćenje za javnost DNS

FENA Saopćenje

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Nenad Nešić, koji je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH /PS BiH/, uputio je danas pisano poslaničko pitanje ministarki inostranih poslova BiH Biseri Turković u kojem je od nje zatražio odgovore u vezi skandaloznog ponašanja Mirze Pašića, ministra savjetnika u Ministarstvu inostranih poslova BiH.

''Očekivao sam da se gospođa Turković javno ogradi od govora mržnje i širenja nacionalne netrpeljivosti, te kaže da je pokrenula disciplinski postupak. Pošto to nije učinila, primoran sam da joj se pisano obratim jer ovakvo ponašanje je nedopustivo'', kaže Nešić.

U pisanom pitanju Turkovićki, on je pitao sljedeće:

- Da li Vam je poznato da su brojni domaći i mediji u regionu 05.septembra objavili vijest da je službenik MIP-a BiH Mirza Pašić, ministar savjetnik, na svom Linkedin profilu objavio poruku u kojoj proklinje Bošnjake koji sa Srbima prave savezništva ističući da ''na taj način svoj narod vode u smrt'', te iznio stavove u kojima se šire nacionalna netrpeljivost i mržnja, i šta Vi o tome mislite!?

- Da li ste i koje mjere ste poduzeli da ovakvo ponašanje, kojim se nanosi velika šteta i samom Ministarstvu na čijem ste čelu, bude sankcionisano? Da li ste pokrenuli disciplinski postupak, i ako niste – zašto niste?

- Da li ćete kao ministar i najodgovornije lice u Ministarstvu podnijeti krivičnu prijavu protiv gospodina Pašića jer je izazivanje rasne, vjerske i nacionalne mržnje, razdora i netrpeljivosti krivično djelo iz KZ BiH za koje je predviđena zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora?

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'