Bosna i Hercegovina     | 08.09.2020. 14:30 |

Ministar Cikotić razgovarao s ambasadorom Roussonom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. septembra (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić primio je danas u Sarajevu u nastupnu posjetu ambasadora Republike Francuske u BiH Guillaume Roussona.

Saradnja između dvije države u oblasti sigurnosti ocijenjena je veoma uspješnom, koja se provodi kroz bilateralne sporazume, ali i zajedničke međunarodne aktivnosti.

Posebno važna saradnja se odvija u borbi protiv ilegalne trgovine oružjem, kao i spriječavanju drugih teških krivičnih djela i organiziranog kriminala - saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Također, istaknuta je važna uloga i podrška Francuske u kontroli i suzbijanju zloupotreba malog i lakog oružja.

Tokom sastanka razgovarano je i o migrantskoj situaciji u BiH gdje je ministar Cikotić upoznao ambasadora Roussona s ključnim prioritetima Ministarstva sigurnosti BiH, a koji se odnose na jačanje zaštite granice radi spriječavanja ulazaka ilegalnih migranata i izmještanje migrantskih centara izvan naseljenih mjesta. 

- S obzirom da je ovo bila i oproštajna posjeta ambasadora Roussona, s obzirom da odlazi sa ove pozicije iz BiH, ministar Cikotić mu je zaželio mnogo uspjeha u budućem radu i profesionalnoj karijeri - navodi se u saopćenju Ministarstva sigurnosti BiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'