Bosna i Hercegovina     | 08.09.2020. 15:37 |

Zenici i gradonačelniku Kasumoviću zahvalnice CEV-a i Odbojkaškog saveza BiH

FENA Saopćenje

ZENICA, 8. septembra (FENA) - Evropsko prvenstvo u odbojci za juniorke, koje je od 22. do 31. augusta održano u Zenici, ostat će upamćeno po vrhunskoj organizaciji, istaknuto je tokom današnje posjete predsjednika Odbojkaškog saveza BiH Alije Fatića, predsjednika OSFBiH Miloša Jelčića i generalnog sekretara OSBiH Adnana Talića gradonačelniku Fuadu Kasumoviću.

Fatić je naveo da je Grad Zenica jedini od svih struktura vlasti u BiH pomogao najveću evropsku odbojkašku manifestaciju koja je bila najbolja promocija države BiH i grada Zenica.

- Hvala vam u ime svih sportista, a posebno odbojkaša. Čelnici Evropske odbojkaške federacije oduševljeni su uslovima i organizatorskim sposobnostima koji su vladali tokom takmičenja održanog u specifičnim uslovima pandemije - rekao je Fatić.

Iz sjedišta Evropske odbojkaške federacije (CEV) u Luxemburgu na adresu gradonačelnika Kasumovića stigla je i posebna zahvalnica koju je potpisao predsjednik CEV-a Aleksandar Boričić.

U njoj je navedeno kako su svi učesnici takmičenja iz Zenice ponijeli samo riječi hvale, kao i da je grad spreman za domaćinstvo najvećih svjetskih odbojkaških takmičenja.

Kasumović je rekao da žele final four Lige prvaka za odbojkašice, koje im je Boričić obećao, jer Zenica i BiH to zaslužuju.

- Grad Zenica je četvrti grad u BiH, želimo da se u njemu održavaju najveće manifestacije i već u januaru ćemo biti domaćini kvalifikacija za Evropsko seniorsko prvenstvo za odbojkašice - poručio je Kasumović.

Gradonačelniku Kasumoviću je za podršku u organizaciji prvenstva dodijeljena i zahvalnica Odbojkaškog saveza BiH, saopćeno je iz Grada Zenice.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!