Najave     | 09.09.2020. 08:43 |

Konferencija za medije udruge 'Za Doljanku'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 9. rujna (FENA) - Udruženje građana "Za Doljanku" iz Jablanice održat će konferenciju za medije u povodu dozvole za proizvodnju električne energije mHE Zlate koju je izdala Regulatorna agencija za energiju u FBiH (FERK).

Konferencija za novinare održat će se u četvrtak, 10. rujna, u Centru za kulturu Mostar s početkom u 11 sati.

"Iako smo pravno dokazali činjenice, upozorili na niz nepravilnosti pri izdavanju dozvola za mHE Zlate, pokrenuli sudske procese, nadležne institucije i dalje šute i nemaju reakciju", ističu iz spomenute udruge.

Početkom kolovoza članovi udruge "Za Doljanku" sudjelovali su u formalnoj raspravi koju je organizirao FERK povodom zahtjeva za izdavanje dozvole za rad mHE Zlate, te su, kako se navodi u priopćenju, argumentirano upozorilo na sve dozvole koje su, po njihovim riječima, izdane suprotno važećim zakonima od institucija lokalne do federalne razine vlasti.

"FERK je ipak izdao dozvolu za proizvodnju električne energije mHE Zlate i zato želimo javnosti otkriti institucije koje su odgovorne za izdavanje dozvola, koje nisu u skladu sa zakonima. Istinski vjerujemo da naša borba neće stati i da javnost ima pravo znati tko je odgovoran za iskorištavanje naše rijeke zbog privatnih interesa", poručili su iz udruge "Za Doljanku".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu