Stranačke aktivnosti     | 09.09.2020. 09:56 |

Saopćenje za javnost DNS-a

FENA Saopćenje

Zahtjev hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da se održi vanredna sjednica Predsjedništva BiH o priznanju tzv. Kosova šamar je Bosni i Hercegovini i njenoj stabilnosti, a ne Srbiji što priželjkuje Komšić.

''Komšić, kao i svako u ovoj zemlji, dobro zna da sve dok u BiH žive Srbi i dok su konstitutivan narod, Kosovo i Metohija će za BiH biti dio Republike Srbije. Potezati to pitanje nije ništa drugo do guranje u oko jednom konstitutivnom narodu i produbljivanje krize u BiH, poručio je Nešić.

I Komšićev negativan odnos spram demokratskih promjena u Crnoj Gori, ističe on, ''i očajnički vapaji za Milom Đukanovićem'', pokazuju da je on daleko od racionalnog i odgovornog političara.

''Nijedan državnik ne bi smio da se miješa i spori izbornu volju građana druge države. Kada je Crna Gora u pitanju, svaki odgovoran političar iz BiH imao bi u vidu važnost pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori i za srpski narod koji živi u Republici Srpskoj, i zarad dobrih odnosa i budućnosti BiH ne bi se kamenjem bacao na izborne pobjednike u Crnoj Gori'', kategoričan je predsjednik DNS-a.

''Umjesto što se bavi tuđim dvorištima, ruši dobrosusjedske odnose, zavađa narode u BiH, Komšiću bi bilo pametnije da počisti u svom dvorištu i za početak postavi pitanje kako je moguće da Federacija BiH, dvije godine nakon izbora, na dnevnom redu nema formiranje nove Vlade. Je li to Komšićeva demokratija i vladavina prava?'', poručio je Nešić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo