Stranačke aktivnosti     | 09.09.2020. 10:04 |

Saopćenje za javnost FOM SDPBiH Sarajevo

FENA Saopćenje

Forum mladih SDP BiH Sarajevo oštro osuđuje izjavu Adne Pandžić, kandidatkinje za načelnicu općine Novo Sarajevo, a u kojoj je „bh. povorku ponosa“ beskompromisno nazvala „Povorkom stida“, odajući u njoj stavove netolerancije, isključivosti, govora mržnje, a koji su oprečni zalaganjima za društvo bez predrasuda i diskriminacije za kakvo se zalaže Socijaldemokratska partija BiH.

Stava smo da sve građanke i građani ove zemlje moraju biti zaštićeni od napada, etiketiranja i odbacivanja, a naročito od strane vršioca javnih funkcija i kandidata za iste. SDPBiH uvijek je pozivao na život dostojan Čovjeka, bez obzira na njegove lične kategorije, poštujući njegova prava i slobode.

Mišljenja smo kako osoba iz javnog života svojim primjerom mora služiti i raditi na ukidanju i osudi svake diskriminacije, boriti se za društvo u kojem će čovjek poštovati Čovjeka, a ne izazivati podjele i pozivati na odbacivanje određenog pojedinca ili skupine, etiketirajući ih kao loše, stidne ili sramne.

Svako od nas mora se suprotstaviti svakom obliku nasilja, govora mržnje, rasne, vjerske ili spolne diskriminacije i kao individua stati u odbranu civilizacijskih vrijednosti koje pozivaju na jednakost, ljudsko dostojanstvo i sigurnost svih naših građana.

Dosta je više prozivanja i osuda, budimo društvo po mjeri svakog čovjeka!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'