Bosna i Hercegovina     | 09.09.2020. 12:17 |

Podrška medresi i adaptaciji vakufa u Banjoj Luci

FENA Saopćenje

SARAJEVO/BANJA LUKA, 9. septembra (FENA)  - Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Emir Ramić i muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović potpisali su  danasugovore o podršci u radu Muftijstva banjalučkog.

Potpisani ugovori se odnose na izgradnju vjerskih objekata u vidu rekonstrukcije i restauracije vakufske imovine, kao i opremanju učionica nastavnim i didaktičkim pomagalima Medrese "Reis Ibrahim-ef. Maglajlić".

Muftija Abdibegović je istakao važnost otvaranja i početka rada medrese, gdje će biti školovane mlade generacije povratnika. Naglasio je potrebu za neophodnu brigu o vakufima i svim vjerskim objektima koji pripadaju Muftijstvu banjalučkom.

-Obradovan sam pažnjom ministra Ramića i njegovom spremnošću da pomogne restauraciju i adaptaciju zadužbine Zehre Bahtijarević, čija je kuća planirana da bude sjedište Muftijstva banjalučkog - kazao je muftija Abdibegović.

Ministar Ramić je kazao kako je na početku rada novootvorenoj medresi u Banjoj Luci potrebna podrška i Ministarstva.

- Obezbijedili smo kabinete potrebnim didaktičkim sredstvima, da bi rad nastavnog osoblja bio lakši. Dodatno ćemo pratiti rad i davati podršku Muftijstvu i u drugim infrastrukturnim objektima koji su od značaja za povratničku populaciju u ovom muftijstvu - kazao je ministar, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana