Svijet     | 09.09.2020. 15:13 |

Gruzija zabranila javna vjenčanje i druge ceremonije zbog koronavirusa

FENA Internet

TBILISI, 9. septembra (FENA) - Gruzija je zabranila vjenčanja i druge vrste javnih ceremonija od 10. septembra i odgodila otvaranje pozorišta i kino dvorana radi suzbijanja širenja novog koronavirusa u vrijeme kada je porastao broj zaraženih, objavila je vlada u srijedu.

Gruzija je u srijedu prijavila 44 nova slučaja virusa, što znači da ukupno imaju 1.773. Bivša sovjetska republika koja ima oko 3,7 miliona stanovnika prijavila je 19 smrtnih slučajeva, što je mnogo manje od ostalih zemalja regije Južni Kavkaz.

Ali kako je broj slučajeva zaraze porastao, zabranjena su vjenčanja, rođendani i druge zabave, kao i pogrebne ceremonije, kako u zatvorenom tako i na otvorenom, rekla je na brifingu za novinare Natia Mezvrishvili, viša vladina zvaničnica.

Rekla je da je planirano ponovno otvaranje pozorišta, kino dvorana i zabavnih centara odgođeno za mjesec dana, do 1. novembra.

- Pozivamo građane da poštuju pravila što je više moguće, pokazuju visoku građansku odgovornost, nose maske i održavaju fizičku distancu - rekao je Mezvrishvili.

Gruzija je ukinula većinu restrikcija koje je uvela kako bi suzbila širenje COVID-19, ponovo otvorivši trgovine, hotele, restorane i kafiće, a u junu je ponovo omogućila rad javnog i međugradskog prijevoza.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo