Bosna i Hercegovina     | 09.09.2020. 16:27 |

Tegeltija, Novalić i Višković sa Palmerom o ekonomiji i posljedicama od Covid-19

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. septembra (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu, zajedno sa premijerima FBiH i RS Fadilom Novalićem i Radovanom Viškovićem, sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Mathewom Palmerom.

Razgovarano je o aktuelnim ekonomskim temama, u kontekstu saniranja negativnih posljedica izazvanih Covidom-19.

Predsjedavajući Tegeltija je upoznao Palmera sa aktivnostima koje Vijeće ministara, u skladu s nadležnostima i u saradnji sa entitetskim vladama, poduzima kako bi se očuvalo zdravlje građana i pokrenula privredna aktivnost.

Tegeltija je ukazao na blagovremeno i adekvatno reagovanje institucija u BiH kada su u pitanju spašavanje života i očuvanje zdravlja građana, naglasivši da je u narednom periodu neophodno postojeće instrumente finansijske podrške i inicijative usmjeriti za sanaciju zdravstvenog sektora, te pokretanje privrednih aktivnosti i vraćanje radnih mjesta.

Istovremeno, istakao je neophodnost finansijske podrške međunarodnih finansijskih organizacija kako bi se sanirale socijalne i ekonomske posljedice pandemije virusa korona i pokrenuo investicioni ciklus.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH, regionu i svijetu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo