Svijet     | 09.09.2020. 19:41 |

Berlusconi: Nastavljam borbu protiv COVID-19

FENA Internet

RIM, 9. septembra (FENA) - Bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi, koji je hospitaliziran zbog COVID-19 i upale pluća, rekao je pristalicama da se bori za oporavak od ove "paklene bolesti".

Berlusconi ima 83 godine, a razgovarao je sa svojim bliskim saradnicima preko telefona. U srijedu je njegov lični ljekar Alberto Zangrillo rekao da je Berlusconijev napredak  "povoljan" i da su svi njegovi klinički parametri "vrlo dobri".

Berlusconi je bio pozitivan na koronavirus 2. septembra, a dva dana kasnije hospitalizovan je u Milanu. Zangrillo je rekao da dobro reaguje na liječenje, ali i dodao  da Berlusconijeva dob i stanje, budući da ima pacemaker, čine ga rizičnim za komplikacije.

Tokom kratkog poziva Berlusconi je pozvao pristalice da glasaju na predstojećim regionalnim izborima i obećao je da se "bori da iza sebe ostavi ovu paklenu bolest".

- Nadam se da ću izaći kao pobjednik iz ove bitke - kazao je on. 

U srijedu je Italija zabilježila novih 1.434 zaraženih i 14 smrtnih slučajeva, što znači da službeni broj žrtava u nekadašnjem evropskom epicentru pandemije iznosi 35.577.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'