Bosna i Hercegovina     | 10.09.2020. 12:38 |

Vlada KS utvrdila prijedlog izmjena zakona o policijskim službenicima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. septembra (FENA) - Vlada Kantona Sarajevo je danas utvrdila prijedloge zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima i o unutrašnjim poslovima KS, a koji će se po hitnom postupku naći pred zastupnicima Skupštine KS.

Po riječima predlagača tih zakona, ministra unutrašnjih poslova KS Ismira Juske, nakon mjesec dana ti prijedlozi su se u istoj formi i bez i jednog amandmana ponovno našli pred članovima Vlade KS.

- Uradili smo detaljnu analizu i elaboraciju predloženih zakona, koji su izuzetno važni za efektivniji i efikasniji rad policijskih službenika na terenu, posebno jer se oni tokom svog rada svakodnevno susreću sa sigurnosnim izazovima. To se posebno vidi sad tokom migrantske krize, pandemije koronavirusa - poručio je ministar Jusko.

Najavio je i donošenje novih zakona u kojima će svi akteri koji to žele imati priliku da tokom javne rasprave iznesu svoje zahtjeve i prijedloge.

Ministar Jusko je istakao kako su svima u interesu kvalitetni zakoni koji će pomoći Upravi policije da svoj posao obavlja na najbolji način, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'