Bosna i Hercegovina     | 10.09.2020. 13:25 |

Ambasadoru Hadžikaduniću priređen oproštajni prijem u Maleziji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. septembra (FENA) - Zamjenik ministra vanjskih poslova Malezije Kamarudin Jaffar priredio je prijem i oproštajni ručak za ambasadora Bosne i Hercegovine u Maleziji Emira Hadžikadunića povodom završetka njegovog mandata, uz prisustvo najbližih saradnika zamjenika ministra.

Jaffar je podsjetio da se bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Malezije, od dana priznanja Bosne i Hercegovine, razvijaju veoma uspješno.

- Kontinuitet dobrih odnosa održan je i posljednjih godina angažovanjem ambasadora Hadžikadunića, a naročit značaj imaju posjete ministara iz Vlade Malezije Bosni i Hercegovini koje predstavljaju garanciju da su odnosi dviju prijateljskih zemalja na visokom nivou - dodao je Jaffar.

Posebno je naglasio da su Sarajevo Business Forum i Sarajevo Halal Fair u Maleziji prepoznati kao manifestacije koje predstavljaju most saradnje malezijskih i bosanskohercegovačkih privrednih partnera i da u Maleziji te manifestacije uživaju poseban kredibilitet.

Jaffar je zahvalio ambasadoru Hadžikaduniću za angažovanje tokom rješavanja problema državljana Malezije koji su zbog epidemije koronavirusa bili zadržani u Crnoj Gori, te za pomoć koju je Bosna i Hercegovina uputila Maleziji.

Hadžikadunić je zahvalio na podršci koju je Malezija pružala Bosni i Hercegovini u cijelom postratnom periodu, te izrazio nadu da će bliski politički i ekonomski odnosi rezultirati i većim obimom ekonomske saradnje dviju država.

Naglasio je značaj posjeta Bosni i Hercegovini najviših državnih funkcionera Malezije, dodavši također da je Bosnu i Hercegovinu, u vrijeme njegovog mandata, posjetilo više od stotinu poslovnih ljudi iz te zemlje, uključujući i značajan broj turista, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta