Kultura     | 10.09.2020. 15:05 |

Savjetnik za kulturu francuske ambasade posjetio Muzej književnosti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. septembra (FENA) - Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine danas je posjetio Jean-Christophe Thiabaud, savjetnik za kulturu francuske ambasade i direktor Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz tog muzeja.

Direktorica Šejla Šehabović pokazala je Thiabaudu stalnu muzejsku postavku i prezentirala zanimljivosti iz života čuvenih književnika: Ive Andrića, Meše Selimovića, Isaka Samokovlije, Petra Kočića, Kalmija Baruha, Branka Ćopića i mnogih drugih. Obišli su i pozorišni dio sa eksponatima iz zbirki istaknutih bh. umjetnika Reihana Demirdžića, Safeta Pašalića, Jurisalava Korenića, Borisa Smoje, Jelene Kešeljević i drugih.

- Znam da je Muzej u finansijskim problemima i jedan od načina da pomognemo je da organiziramo događaje u vašim prostorima. Krajem oktobra u Sarajevo bi trebala doći čuvena francusko-marokanska književnica Leila Slimani pa se nadamo da ćemo u predivnom ambijentu Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH organizirati jedan od događaja vezanih za njenu posjetu - kazao je Thiabaud.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana