Bosna i Hercegovina     | 11.09.2020. 12:16 |

Norveški veleposlanik darovao medicinsku opremu SKB-u Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. rujna (FENA) - Veleposlanik Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini Olav Reinertsen posjetio je u četvrtak Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar te je tom prigodom darovao dva pacijent monitora za praćenje vitalnih funkcija s EKG-om, te 25.000 zaštitnih maski.

"Drago mi je što je Norveška mogla pružiti brzu podršku Bosni i Hercegovini u ovoj teškoj i ozbiljnoj situaciji. Kao što znate, pandemija ne zna za granice i nije je briga za granice, i zbog toga je važno da se sve zemlje zajedno bore protiv ove pandemije", kazao je tom prigodom veleposlanik Reinertsen, dodavši kako je impresioniran radom medicinskog osoblja u borbi protiv pandemije.

Ukupna vrijednost donirane opreme je 30.000 maraka, a opremu je nabavio i bolnici isporučio Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Veleposlanstva Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini.

Veleposlanika Reinertsena je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici primio pomoćnik ravnatelja Ivan Ćavar, koji se zahvalio na vrijednoj donaciji.

"Ovo je donacija koja nam mnogo znači s obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju vezano za pandemiju covida-19 i na tešku financijsku situaciju u kojoj se svi nalazimo", kazao je Ćavar.

Inače, Vlada Kraljevine Norveške izdvojila je oko 1,3 milijuna maraka za podršku borbi protiv pandemije covid-19 u BiH.

Kroz ovu podršku je u proteklih nekoliko mjeseci, među ostalim, financirana nabavka zaštitne opreme za medicinske radnike u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i za institucije u nadležnosti Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, te nabavka EKG uređaja za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i Institut za javno zdravlje Republike Srpske.

Vlada Kraljevine Norveška je također osigurala sredstva i za nabavku šest respiratora za kliničke ustanove u Bosni i Hercegovini. Donirana oprema nabavljena je na osnovu sporazuma o odgovoru na pandemiju covid-19 koji su popisalo Veleposlanstvo Kraljevine Norveške u BiH i UNDP 26. ožujka 2020. godine.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo