Stranačke aktivnosti     | 11.09.2020. 16:25 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Zlatan Ljuhar: Zašto se ne dozvoljava rasprava o legalnosti Skakinog izbora za gradonačelnika?

Klub vijećnika Naše strane u Gradskom vijeću uputio je u martu ove godine Etičkom vijeću Prijavu za kršenje Etičkog kodeksa izabranih zvaničnika Grada Sarajeva. Povod je snimak na kojem Asim Sarajlić iznosi detalje koji upućuju na nelegalno lobiranje za Abdulaha Skaku na poziciju gradonačelnika Sarajeva. Iz snimka je jasno da je i sam Skaka znao da se to za njega radi.

„Cilj je da zasjedamo i da raspravimo moguće kršenje Etičkog kodeksa od strane Adbulaha Skake povodom njegovog izbora za gradonačelnika“, kaže Zlatan Ljuhar iz Naše stranke, član Etičkog vijeća Grada Sarajeva.

Međutim, Etičko vijeće još nije zasijedalo uprkos činjenici da je Naša stranka dva puta od podnošenja prijave tražila zasjedanje. Ljuhar okrivljuje Igora Gavrića, predsjedavajućeg Vijeća.

„Mi smo dva puta upućivali urgencije, međutim predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić je svjesno prijavu stavio u ladicu i  nije se obazirao na nju čime je postao saučesnik u zataškavanju velike korupcijske afere. On je, faktički, produžena ruka Abdulaha Skake kojom se prikrivaju dokazi o legalnosti njegovog izbora na mjesto gradonačelnika. Šta je problem u održavanju sjednice Etičkog vijeća ako je Skakin izbor legalan? To je odgovor koji građani moraju dobiti. Ovakvo ponašanje dovodi u pitanje ugled cjelokupne gradske uprave i svih gradskih vijećnika. Mi moramo raditi u interesu građana a njihov interes sigurno nije da na gradonačelniku stoji upitnik da li je nelegalno izabran. U konačnici u pitanju je ugled i cijelog grada.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'