Bosna i Hercegovina     | 14.09.2020. 15:23 |

Komisija PSBiH dala saglasnost na ratifikaciju nekoliko međunarodnih sporazuma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. septembra (FENA) - Članovi Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dali su pozitivno mišljenje i preporuku Predstavničkom domu PSBiH za ratifikaciju nekoliko međunarodnih sporazuma.

Data je saglasnost na ratifikaciju Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Švicarske u vezi s odobravanjem finansijskog doprinosa u formi donacije za Projekat prikupljanja i prečišćavanja otpadnih voda u Gradišci.

Podržana je i ratifikacija Sporazuma o zajmu (Projekat gradskih saobraćajnica Sarajevo) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj te Sporazuma o zajmu (Dodatno finansiranje za projekat registracije nekretnina) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Komisija je usvojila Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH za 2019. godinu, u dijelu nadležnosti Komisije koji se odnosi na djelokrug rada Ministarstva vanjskih poslova BiH, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

S dnevnog reda sjednice, na zahtjev predlagača, skinuta je poslanička inicijativa Aide Baručije (Nezavisni blok) kojom je zatražila da Vijeće ministara BiH pozove nadležne vlasti i institucije u Republici Sloveniji da hitno razmotre mogućnost i ukinu odredbu o obaveznoj samoizolaciji za osobe koje u Sloveniju dolaze iz BiH.

Članovi Komisije k znanju su primili Informaciju o zaključcima Evropskog vijeća, Informaciju o Rezoluciji Evropskog parlamenta pod nazivom "Sveobuhvatna politika Unije o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma" te Pismo generalnog sekretara Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope o izboru sudije za ljudska prava (ECHR) iz BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo