Bosna i Hercegovina     | 14.09.2020. 15:06 |

Vlada Brčkog izdvaja 12 milijuna maraka poticaja za poljoprivrednu proizvodnju

FENA Saopćenje

BRČKO, 14. rujna (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH u ponedjeljak je usvojila Pravilnik o načinu i uvjetima za poticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za 2020. godinu u iznosu od 12 milijuna maraka.

Predstojnik Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Perica Burgić kazao je da je ova godina specifična zbog pandemije koja je mnoge stvari otežala, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

"Odjel će poduzeti i određene korake kako ne bi bilo koruptivnih radnji, jer je veoma bitno da se proračun transparentno koristi i cilj nam je da taj poticaj dobiju oni koji stvarno proizvode. Ako bude nedostajalo sredstava nadam se da će Vlada naći interes i razumijevanje da određena sredstva nadoknadi nekim drugim rebalansom. Kad se pojavila pandemija covida-19, mi smo pored teške financijske situacije iznalazili sredstva za rebalans i uspjeli smo izdvojiti milijun i pol maraka kako bi se isplatili poticaji iz 2019. godine. Smatram da će uz određena poboljšanja, koje će Odjel poduzeti, ovih 12 milijuna maraka za 2020. godinu biti sasvim dovoljno", kazao je Burgić.

Podsjetio je da su za 2019. godinu bila 2.103 zahtjeva koja se odnose na kućanstva i da je 1.937 kućanstava svojevremeno uzimalo poticaj do 20 tisuća maraka te je naglasio da danas usvojenim pravilnikom ti ljude neće biti oštećeni.

Prema njegovim riječima, za sedam do osam dana počet će prijem zahtjeva te se očekuje da će ove godine procedura ići mnogo brže nego što je to bilo ranijih godina

Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Organizacijskog plana Odjela za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade za rad Povjerenstva za obuku i provjeru znanja stečenog na obuci za obavljanje mjenjačkih poslova.

Vlada je primila k znanju i Informaciju o postupcima javnih nabava u razdoblju od travnja do lipnja 2020. godine, Informaciju o stjecanju bez naknade nekretnine označene kao parcela broj 228/34 i Informaciju o statusu projekta izgradnje autoceste/brze ceste Sarajevo-Beograd-Sarajevo kroz Brčko distrikt s prijedlogom za donošenje odluke o imenovanju radne skupine, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo