Svijet     | 14.09.2020. 17:12 |

Izraelski ubica palestinske porodice osuđen na doživotnu robiju

FENA Internet

JERUSALEM, 14. septembra (FENA) - Izraelski sud u ponedjeljak je osudio jevrejskog doseljenika koji je spalio do smrti palestinsku porodicu u 2015. godini na tri doživotne robije.

Centralni oblasni sud u Lodu, u blizini Tel Aviva, izrekao je desničarskom ekstremisti Amiramu Ben-Ulielu (25), po jednu kaznu doživotne robije za svakog člana porodice koga je ubio -  18-mjesečnu bebu Ali Dawabshe,  bebinu majku Riham, i oca Saada.

Suci navode u pisanoj presudi, u čiji je uvid došla Xinhua, da su akcije Ben-Uliela  „bile studiozno planirane, i proistekle su iz ekstremističke ideologije i rasizma“. Kazna je „blizu maksimalne kazne koju propisuje zakon“, navode suci.

Lokalni izraelski mediji javili su da je supruga Ben-Uliela, Orian, kazala kako njihova porodica planira uputiti žalbu izraelskom Vrhovnom sudu.

-  Suci nisu tražili pravdu ili istinu. Oni su odlučiti inkriminirati mog supruga po svaku cijenu – izjavila je ona novinarima izvan sudnice.

Presuda je uslijedila nakon što je Ben-Uliel proglašen krivim za ubistvo bebe i njenih roditelja bacajući zapaljivu bombu na njihovu kuću u selu Duma.

Bebin četverogodišnji brat preživio je, ali je zadobio teške povrede.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom