Regija     | 14.09.2020. 20:45 |

Kanarski otoci: Trojici hrvatskih državljana određen pritvor

FENA Agencije

MADRID, 14. rujna (FENA) - Trojici hrvatskih državljana uhićenih u srijedu na Kanarskim otocima pod sumnjom za trgovinu kokainom određen je pritvor uoči nastavka suđenja, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Civilne garde.

Muškarci Z. K. (42), M. M. B. (27) i F. S. (24) nalaze se u pritvoru na Kanarskim otocima, španjolskom otočju uz zapadnu obalu Afrike, nakon što je španjolska policija Civilna garda izvijestila u subotu kako je u njihovoj jedrilici pronašla tonu kokaina.

"Određen im je pritvor, nisu odvedeni na (Iberski) poluotok u Španjolsku, nego se nalaze na Kanarskim otocima", rekao je glasnogovornik Središnje operativne jedinice (UCO) Civilne garde u telefonskom razgovoru za Hinu.

UCO je nadležan za istraživanje i progon organiziranog kriminala. Glasnogovornik je dodao kako je u petak lokalni istražni sudac odredio pritvor trojici hrvatskih državljana te da su vjerojatno pritvoreni na otoku Tenerife.

Na Tenerifama lokalni glasnogovornik Civilne garde nije odgovarao na pozive.

Postupak vodi sud u Madridu, nadležan među ostalim i za trgovinu drogom, pa je za očekivati da će u idućim danima pritvorenici biti prebačeni u Madrid. Glasnogovornik suda u Madridu u ponedjeljak nije odgovorio na upit. Odvjetnik pritvorenika nije bio dostupan za komentar.

Međunarodna istraga, u kojoj je sudjelovala i hrvatska policija, počela je u veljači a u srijedu rano ujutro je Civilna garda zaustavila hrvatsku jedrilicu "Majic" s troje članova posade. Nalazili su se 163 kilometra od kanarskog otoka La Palma. U unutrašnjosti jedrilice je pronađeno 980 paketa s tonom kokaina, priopćila je Civilna garda u subotu.

Tvrdi kako su se hrvatski državljani bili otisnuli na more s kanarskog otoka Lanzarote te prijavili put prema Brazilu, no onda su skrenuli s njega te pošli uz obalu zapadne Afrike. U području Gvinejskog zaljeva su s nepoznatog broda ukrcali drogu pa zaplovili natrag prema Kanarskim otocima, navela je Civilna garda u priopćenju. Kada su se približili La Palmi zaustavio ih je brod Civilne garde te sproveo na otok.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom