Bosna i Hercegovina     | 15.09.2020. 10:31 |

Supruzi poginulog borca uručeni ključevi novoizgrađene kuće u Gornjoj Tinji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. septembra (FENA) - Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović uručio je ključeve novoizgrađene kuće Behiji Fejzić iz Gornje Tinje kod Srebrenika, supruzi poginulog borca Armije RBiH, koja je u januaru ove godine ostala bez svog doma.

Zbog kvara na elektro-instalacijama, u svega nekoliko minuta požar je zahvatio njenu kuću koja je izgorjela do temelja i iz koje ništa nije uspjela spasiti.

Mještani tog naselja, dijaspora, kao i Gradska uprava odmah su se organizovali i pružili nesebičnu pomoć u obnovi požarom uništenog objekta.

- Za sve nas, od građana do predstavnika institucija i lokalne zajednice, ovo je bio jedan ispit ljudskosti i ja koristim priliku da se zahvalim svima onima koji su pomogli u ovoj akciji i na bilo koji način doprinijeli da Behija danas, sedam mjeseci nakon tragičnog događaja, ponovo ima krov nad glavom - istakao je gradonačelnik Omerović.

Behija je nakon požara boravila kod kćerke, potom kod komšinica Fehrije i Raze, a sada je konačno dobila ključeve svog novoizgrađenog doma.

- Zahvaljujem se mojim komšinicama koje su me primile u svoje domove. Lijepo mi je bilo kod njih ali ipak je insan najrahatniji u svojoj kući. Zahvaljujem se Šefketu Musići, Zijadu Čelikoviću, gradonačelniku Nihadu, Esi, mojim komšijama i svim dobrim ljudima koji su učestvovali u izgradnji mog doma - rekla je Fejzić, saopćeno je iz kabineta gradonačelnika. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'