Bosna i Hercegovina     | 15.09.2020. 10:36 |

Zakoni o unutrašnjim poslovima i policijskim službenicima na Skupštini KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. septembra (FENA) - Prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima i Zakona o unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo bit će razmatrani po hitnom postupku na radnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, koja će biti održana u ponedjeljak, 28. septembra online, te emitovana uživo u programu TVSA.

Na dnevnom redu naći će se i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju odraslih.

Zastupnici će raspravljati i o Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu  između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Projekt "Javni prevoz Sarajevo Dio 3".

Također će biti razmatran i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o zamjeni nekretnina između Kantona Sarajevo i Nurije Omerbašića, u skladu sa članom 23. Zakona o eksproprijaciji FBiH, radi izgradnje dvocijevnog tunela "Kobilja glava" - saobraćajnica I transverzala od granice sa Općinom Centar do kraja tunela u Vogošći.

Na ovoj sjednici zastupnici će analizirati i Prijedlog odluke o usvajanju "Bilansa energetskih potreba Kantona Sarajevo za 2020. godinu".

Zatupnici će razmotriti prijedloge 11 odluka o davanju saglasnosti na ugovore o kupovini stanova i to za: Amela Ajdinovića, Dženanu i Sadika Dautović, Larisu i Goricu Drinjaković, Benjamina Buzara, Kemala Plakala, Nedima i Nejru Čaušević, Jasmina Kepeša, Pašu Kahriman, Sanelu Mirvić, Salmira Kaplana, te Nadu Polunić, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Sjednica će početi u 10.00 sati.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'