Bosna i Hercegovina     | 15.09.2020. 10:58 |

Počinje prva faza izgradnje kružnog toka na Šipu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. septembra (FENA) - Ugovor o izvođenju radova na izgradnji kružnog toka na Šipu sa izmještanjem dijela Alipašine ulice potpisan je danas u prostorijama Javnog preduzeća "Ceste Federacije BiH".

Ugovor su potpisali direktor JP "Ceste Federacije BiH" Ljubo Pravdić i predstavnik konzorcija firmi PBP d.o.o. Konjic i Demus d.o.o. Sarajevo Emir Novalić. Potpisivanju ugovora u ime Općine Centar Sarajevo prisustvovali su i načelnik Nedžad Ajnadžić i pomoćnik za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samir Šehović, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

Vrijednost potpisanog ugovora je 668.782,38 KM, a rok za izvođenje radova je 90 dana od datuma uvođenja izvođača u posao.

Općina Centar je ranije izdvojila 40.000 KM za izradu projektne dokumentacije za izgradnju nove saobraćajnice, odnosno izmještanje dijela saobraćajnice u ulici Alipašina i izgradnju kružnog toka na ulazu u naselje Šip.

Pravdić je kazao da je izuzetno obradovan činjenicom da uskoro počinju radovi na izgradnji kružnog toka na ovom lokalitetu, prvenstveno zbog velikih saobraćajnih gužvi posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

- Ovaj projekt ima veliki značaj prije svega za rješavanje sigurnosnog aspekta, a za lokalni promet znači smanjenje gužvi koje su zaista velike. Projekat se realizira u fazama zbog obimnosti poslova - dodao je Pravdić.

Načelnik Ajnadžić je još jednom naglasio značaj ovog projekta za građane središnje gradske općine.

- Općina Centra je izdvojila sredstva za potrebe izrade glavnog projekta koji podrazumijeva izgradnju nove saobraćajnice, odnosno izmještanje dijela saobraćajnice u ulici Alipašina i izgradnju kružnog toka na ulazu u naselje Šip. Raduje nas da radovi uskoro počinju na zadovoljstvo svih nas. Realizacija ovog projekta predstavlja jedan od prioriteta za lokalnu zajednicu kojim se želi postići adekvatno i trajno rješenje problema saobraćaja na ovom području - kazao je Ajnadžić. 

U narednih desetak dana počinje prva faza izgradnje kružnog toka na Šipu. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti