Bosna i Hercegovina     | 15.09.2020. 11:50 |

Na području Prijedora u augustu smanjen broj imovinskih delikata za 44 posto

FENA Saopćenje

PRIJEDOR, 15. septembra (FENA) - Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Prijedor u augustu je evidentirano ukupno 80 krivičnih djela, od čega 21 po nepoznatom izvršiocu ili 26 posto od ukupno evidentiranih.

Kako je rekao načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović na pres-konferenciji, ukupna rasvjetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 91 posto, a rasvjetljenost krivičnih djela izvršenih po nepoznatom počiniocu iznosi 70 posto.

Na području Policijske uprave Prijedor u augustu je kontrolisano i evidentirano 43 ilegalna migranata.

-S obzirom na novonastalu situaciju na području opštine Krupa na Uni i povećano prisustvo migranata na međuentitetskoj liniji, a koja je nastupila nakon odluke Vlade Unsko-sanskog kantona, policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimaju sve mjere i radnje na očuvanju lične i imovinske bezbjednosti građana na području opštine Novi Grad i Krupa na Uni - rekao je Vujanović.

Načelnik Policijske uprave naglasio je da su u augustu, intenziviranjem rada iz oblasti imovinskog kriminaliteta, ostvareni dobri rezultati. U izvještajnom periodu evidentirano je 28 krivičnih djela, odnosno 44 posto manje u odnosu na prethodni period. Ukupna rasvjetljenost u ovoj oblasti iznosi 77 posto, što je više u odnosu na prethodni period.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Mikanović je rekao da su iz oblasti privrednog kriminaliteta evidentirana četiri krivična djela, čijim je izvršenjem pričinjena materijalna šteta u iznosu oko 38.000,00 KM.

U toku augusta evidentirana su i četiri krivična djela i 10 prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, i tom prilikom oduzeta je određena količina opojne droge.

Iz oblasti javnog reda i mira evidentiran je 51 prekršaj ili 27 posto više u odnosu na uporedni period prošle godine.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave Prijedor Mario Milašin rekao je da je iz oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirano ukupno 84 saobraćajne nezgode, što je za oko 30 posto manje u odnosu na uporedni period.

Na području Policijske uprave Prijedor u augustu su evidentirane dvije saobraćajne nezgode sa smrtno stradalim licima.

 

 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta