Bosna i Hercegovina     | 15.09.2020. 16:39 |

Tegeltija i Reinertsen o intenziviranju saradnje BiH i Norveške

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. septembra (FENA) - Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Kraljevine Norveške u BiH Olafom Rajnertsenom (Olav Reinertsen) o aktuelnim ekonomskim i političkim temama u BiH i svijetu, kao i o mogućnostima unapređenja dosadašnje dobre saradnje dvije zemlje u oblastima od obostranog interesa.

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom naglasio potrebu što hitnijeg pokretanja novog investicionog ciklusa s ciljem brzog odgovora na krizu izazvanu pandemijom virusa korona. Istakao je da provođenje reformskih procesa s ciljem stvaranja boljih uslova za poslovanje domaćih i stranih investitora ostaje u fokusu Vijeća ministara BiH.

Tokom razgovora, zajednički je konstatovano da, s ciljem promocije i predstavljanja investicionih potencijala BiH u Norveškoj, značajan doprinos može dati i bh. dijaspora, koja je dobro integrisana u Norveškoj.

Sagovornici su ocijenili da je dosadašnja saradnja BiH i Norveške uvijek davala pozitivne rezultate, izrazivši nadu da će ona biti intenzivirana u budućnosti, saopćeno je Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'