Kultura     | 16.09.2020. 08:52 |

Predstavljanje knjiga za djecu Zdravke Mile Marijanović

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. rujna (FENA) - Predstavljanje knjiga "Gnijezdo ljubavi" i "Cvjetna priča" autorice Zdravke Mile Marijanović održat će se u petak, 18. rujna na otvorenoj sceni Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u 19 sati.

Slikovnicu "Cvjetna priča" uredili su Šimo Ešić i Miro Petrović, a ilustrator je Miroslav Ševo. Recenzent Šimo Ešić za pjesnikinju Zdravku Milu Marjanović kaže kako kroz rascvjetanu raskoš svoje Cvjetne priče uvodi kao u vlastiti vrt – odnjegovan, mirisan, lijep.

"Slikovnica je prilagođena djeci predškolske dobi i učenicima nižih razreda osnovne škole, a jednostavnošću komunicira s mladim čitateljima stvarajući kod njih likovno-estetski i odgojno-spoznajni odnos. Tako potiče ljubav za čitanje i stvara mladu čitateljsku publiku", piše u recenziji Božena Volić.

Zbirku pjesama za djecu "Gnijezdo ljubavi" uredila je Anita Martinac, a ilustrirao ju je Luka Kraljević.

"Autoričine didaktičke i edukativne iskrice na zanimljiv i često duhovit način upućuju mlade u važnost radnih navika, životnih odgovornosti i stečenih znanja", piše recenzentica Lidija Pavlović-Grgić.

"Iz osobnog Gnijezda ljubavi autorica je ponijela kroz život ono najvrijednije što čovjek ima, a to je ljubav. Iz te emocije tkala je uspomene i njegovala životne slike kojima se rado vraćala i koje su je snažile kao ženu, majku i izvrsnu liječnicu", kazala je urednica i recenzentica knjige Anita Martinac.

Uz autoricu, u programu će sudjelovati književnici Miro Petrović, Lidija Pavlović-Grgić i Anita Martinac, a večer će glazbenim prilogom obogatiti Silvija Vukojević, priopćili su organizatori.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom