Bosna i Hercegovina     | 16.09.2020. 17:06 |

Općina Hadžići u 2020. stimulisala poljoprivredu sa 500.000 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. septembra (FENA) - Općina Hadžići je jedna od općina u Bosni i Hercegovini koja je odreagovala na krizu izazvanu pandemijom koronavirusa, a općinski načelnik Hamdo Ejubović je odlučio da investira skoro 500.000 KM budžetskih sredstava u različite projekte podrške stanovništvu kroz poticaj poljoprivredi.

Predstavnici ove općine danas su obišli nekoliko porodica koje su učestvovale u projektima koje je finansirala i sufinansirala Općina Hadžići.

- Kada se kriza s koronavirusom pojavila počela je i sezona sjetve. Odreagovali smo napravivši 750 paketa sa sjemenskim materijalom koje smo podijelili građanima besplatno. Pored toga obradili smo općinsko zemljište i ponudili ga građanima besplatno za sjetvu – kazao je Ejubović.

Dodao je da je to bio njihov prvi korak u odgovoru na krizu, te napomenuo da su podijelili 750 paketa sjemenskog materijala, 45 motokultivatora i kopačica, 60 plastenika i 30 visokosteonih junica.

- Sve je to koštalo oko 500.000 KM. U rezervi imamo još osam pumpi za navodnjavanje koje srećom u ovoj godini nisu trebale. Nastojimo da pomognemo tamo gdje je najpotrebnije - kaže Ejubović.

Općina Hadžići je u posljednjih deset godina završila skoro sve grube infrastrukturne radove izgradnje puteva, kanalizacije, rasvjete, vodosnabdijevanja, škola, ambulanti, u što je utrošeno milione KM.

Načelnik Ejubović kaže kako je došlo vrijeme za fine radove.

- Sada idemo na jedan drugi nivo, a to je uljepšavanje općine, zaštita čovjekove okoline i što je najvažnije stimulisanje održivog razvoja u svim sferama od industrije, poljoprivrede do turizma. Mi smo općina koja ima jako veliki potencijal u sve tri oblasti - kazao je Ejubović, saopćeno je iz Općine Hadžići.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!