Bosna i Hercegovina     | 17.09.2020. 14:09 |

Dom zdravlja Mostar dobio dva moderna vozila za hitnu medicinsku pomoć

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 17. rujna (FENA) – Dom zdravlja Mostar u četvrtak je dobio dva moderno opremljena vozila za hitnu medicinsku pomoć.

Vozila hitne pomoći nabavljena su u okviru IPA projekta prekogranične suradnje, a njihova vrijednost je 163 000 eura.

- Od veljače 2020. godine u implementaciji je IPA projekt koji su prije dvije godine pokrenuli djelatnici Doma zdravlja Mostar, zajedno sa Zavodom za hitnu medicinu Zagrebačke županije i Zavodom za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, a ukupna vrijednost projekta je 940 443 eura - kazao je ravnatelj Doma zdravlja Mostar Mario Kordić.

Napomenuo je kako se spomenuti projekt implementira u više faza.

- Ovo je jedna od faza i nama najznačajnija. U ovom dijelu projekta smo dobili dva nova vozila hitne medicinske pomoć koja su opremljena po svim najmodernijim standardima i sadrže kompletnu opremu za bilo koju hitnu situaciju – naglasio je Kordić te dodao kako je u sljedećoj faza projekta planirana nabavka opreme i opremanje jednog velikog edukacijskog centra.

Istaknuo je i kako je ovo najbolji trenutak za nova vozila hitne pomoći.

-  Vidimo da zadnjih dana broj pozitivnih pacijenata u Hercegovačko- neretvanskoj županiji i Mostaru visoko raste te da su potrebe za hitnim intervencijama velike, a bit će i sve veće, te će nam ova dva vozila u svemu tome pomoći - rekao je Kordić.

Ravnatelj je istaknuo kako su djelatnici Doma zdravlja Mostar spomenuti projekat 'gurali' unatoč situaciji u kojoj živimo zadnjih šest mjeseci.

- U jednom trenutku se razmišljalo i o stavljanju projekta u "stand by" unatoč ovim izvanrednim okolnostima. Bitno je naglasiti da je jedan dio ekipe našao snage i vremena da se projekt nastavi te da nemamo zastoj unatoč koroni - kazao je Kordić.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić rekao je kako su vozila dobro opremljena te da će biti izuzetno značajna za Mostar.

- Vozila hitne pomoću stigla su u vrijeme koronakrize kada građani trebaju bolju medicinsku skrb i ona će im uveliko olakšati da brže dođu do liječnika- kazao je gradonačelnik, te još jednom pozvao građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta