Svijet     | 17.09.2020. 14:07 |

Prvi tom Obaminih memoara 'Obećana zemlja' u knjižarama 17. novembra

FENA Internet

NEW YORK, 17. septembra (FENA) - Prvi tom memoara bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame pojavit će se u knjižarama 17. novembra, dvije sedmice nakon predsjedničkih izbora. Nazvan je "Obećana zemlja" i obuhvata njegov odlučni i istorijski uspon do Bijele kuće, njegov prvi predsjednički mandat.

Datum objave drugog toma još nije određen.

- Proveo sam nekoliko godina razmišljajući o svom predsjedničkom položaju, i u "Obećanoj zemlji" pokušao sam dati iskren prikaz moje predsjedničke kampanje i mog boravka na predsjedničkoj poziciji -  ključnih dešavanja i ljudi koji su je oblikovali; moj prikaz ispravnih i pogrešnih stvari koje sam uradio, i političkih, ekonomskih i kulturnih sila s kojima smo se tada suočavali moj tim i ja - i kao zemlja još se nosimo s njima - navodi Obama u izjavi za javnost objavljenoj u četvrtak.

- U knjizi sam također pokušao dati čitaocima osjećaj ličnog putovanja kroz koje smo prolazili Michelle i ja kroz te godine, sa svim nevjerovatnim usponima i padovima. I konačno, u vrijeme dok Amerika prolazi kroz takva enormna previranja, knjiga nudi neka od mojih širih razmišljanja o tome kako možemo prevazići podijele u našoj zemlji i učiniti da naša demokratija bude funkcionalna za svakoga - zadatak  koji ne zavisi od bilo kojeg predsjednika, nego od sviju nas kao angažiranih građana - zaključio je Obama, prenosi AP.

Obamine memoare, kao i njegove prethodne knjige, objavila je izdavačka kuća Crown.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'