Kultura     | 17.09.2020. 15:06 |

Obilježavanje Evropskog dana jezika 26. septembra

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. septembra (FENA) - EUNIC BiH - Udruženje kulturnih institucija Evropske unije u Bosni i Hercegovini i Info centar Evropske unije u BiH proslavit će 26. septembar - Evropski dan jezika.

Evropski dan jezika bit će obilježen širom Bosne i Hercegovine kroz brojne online događaje namijenjene učenicima, profesorima, nastavnicima te svim ljubiteljima jezika. 

Ukoliko želite osvježiti svoje znanje jezika, naučiti nešto novo i osvojiti nagrade, pozivamo vas da se prijavite i učestvujete u brojnim zanimljivim događajima za Evropski dan jezika. Učenici, nastavnici, profesori, ljubitelji jezika, pridružite nam se da zajedno promovišemo bogatu jezičku i kulturološku raznolikost Evrope te da zajedno potičemo cijeloživotno učenje jezika u školi i izvan nje - saopćeno je iz EU info centra.

Bit će organiziran nagradni online kviz Upoznajte jezike za sve građane BiH od 21. do 26. septembra dostupan na upoznajtejezike.euinfo.ba

U četvrtak 24. septembra bit će upriličeni časovi evropskih jezika u organizaciji sa Goethe institutom, Austrijskim institutom, Dialogo italijanskim centrom i Udruženjem Dante Alighieri, Francuskim institutom i Ambasadom Španije u BiH.

Web konferencija za nastavnike i profesore stranih jezika Kako podučavati strane jezike online? u saradnji sa Ambasadom Italije u BiH, Austrijskim institutom, Goethe institutom i Francuskim institutom u BiH bit će održana 25. septembra.

Evropski dan jezika tradicionalno se proslavlja 26. septembra u 47 zemalja članica Vijeća Evrope, gdje se kroz niz aktivnosti skreće pažnja na važnost poznavanja stranih jezika i bogatu lingvističku i kulturalnu raznovrsnost u Evropi.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!