Bosna i Hercegovina     | 17.09.2020. 14:53 |

Vlada Posavske županije usvojila Dokument okvirnog proračuna

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 17. rujna (FENA) - Vlada Posavske županije usvojila je u četvrtak Dokument okvirnog proračuna (DOP) za razdoblje 2021.-2023. godina, koji sadrži makroekonomske projekcije i prognoze proračunskih sredstava i izdataka za naredne tri godine i na kojima se temelji priprema i izrada proračuna.

Izrada DOP-a temelji se na procjeni gospodarskog razvoja i razvoja socijalnog sektora, makroekonomskih pokazatelja i prognozi prihoda i rashoda, priopćeno je iz Vlade Posavske županije.

Osnovni je cilj dokumenta pomoći Vladi Posavske županije da razvije bolju stratešku osnovu za raspodjelu proračuna koja se zasniva na prioritetnim politikama i ciljevima. Postala je to, inače, uobičajena praksa na svim razinama vlasti u BiH u proteklih nekoliko godina.

Vlada je na sjednici donijela zaključak o davanju ovlaštenja predsjedniku Vlade Đuri Topiću za zaključenje drugog amandmana na Sporazum o sufinanciranju između Razvojnog programa Ujedinjenih naroda i Vlade Posavske županije, a koji se odnosi na implementaciju projekta - "Odgovor na covid-19".

Usvojena je i Odluka o odobravanju korištenja sredstava iz županijskog proračuna za 2020. godinu iz grantova za šumarstvo Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Posavske županije u iznosu od 120.000 maraka, za realizaciju projekata iz oblasti šumarstva.

Vlada je usvojila Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava utvrđenih županijskim proračunom za 2020. godinu na poziciji grantovi nižim razina vlasti - Općina Domaljevac-Šamac u iznosu od 39.848 maraka na temelju pismenog zahtjeva i potreba te općine Posavske županije.

Na sjednici je usvojena Odluka o odobravanju izdvajanja sredstava iz županijskog proračuna za 2020. godinu županijskoj Vladi - nabavka udžbenika učenicima, u ukupnom iznosu od 26.000 maraka.

Sredstva za navedenu nabavku (sufinanciranja nabavke udžbenika učenicima osnovnih škola na području Posavske županije od 1. do 9. razreda u školskoj 2020./2021. godini.) isplatit će se s pozicije "Tekuća pričuva Vlade", jer radi se o nedostajućim sredstvima kako bi svi učenici dobili po 100 maraka za udžbenike.

Usvojena je Odluka o unosu i raspoređivanju transfera u Proračun Posavske županije za 2020. godinu.

Novčana sredstva u iznosu od 4.536 maraka uprihodovana su Ugovorom o dodjeli financijske potpore projektu "Pričam ti priču", zaključenog između Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Osnovne škole Stjepana Radića u Boku.

Projekt "Pričam ti priču" obuhvaća nabavu i ugradnju logopedskog seta Behringer.

Usvojen je i prijedlog odluke resornog ministarstva o odobravanju izdvajanja sredstava iz županijskog proračuna za 2020. godinu (2.000 maraka) za potporu izrade doktorske disertacije Dini Dabiću.

Vlada je donijela Rješenje o imenovanju Readmisionog tima Vlade. Deseteročlani tim imenovan je na mandatno razdoblje od četiri godine, kao tijelo nadležno za organiziranje aktivnosti vezanih za osiguranje prihvata, povrata i privremenog zbrinjavanja ranjivih readmisiranih osoba s područja Posavske županije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta