Stranačke aktivnosti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje

Službeni Zagreb, Predsjednik i Premije RH primili su gospodina Dodika kao predstavnik Srba u BiH. Iz ovog posjeta može se iščitati potpora službenog Zagreba Srpskome članu Predsjedništva BiH kojeg HDZ BiH na čelu sa gospodinom Čovićem vide kao zaštitnika Hrvata u BiH.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, povodom posjeta Zagrebu, izjavio je da je za mir i stabilnost a da bi samo nekoliko dana prije, točnije tijekom obilježavanja 15. rujna, kao novoutemeljenog praznika pod nazivom ‘Dan srpskog jedinstva’ izjavio kako je za ujedinjenje Republike Srpske i Srbije, cilj kojega se Srbi neće nikada odreći.
“Danas imamo dvije države, Srbiju i RS, a težnja je da budemo jedna država”, kazao je Dodik, iako mu je gospodin Vučić otvoreno poručio da Republika srpska nije država nego entitet u BiH.

Da li je najava ovog ujedinjenja interes Republike Hrvatske ili su pozvali gospodina Dodika da ga upozore da RH nikada neće pristati na takvo što? Što god da je, vidimo da je izostala osuda i reakcija na „miroljubive„ izjave gospodina Dodika koji je svojim dugogodišnjim djelovanjem uspio dovesti broj Hrvata u RS na nacionalnu manjinu.

Na sastancima u Zagrebu često se koristio termin zalaganje za konstitutivnost. Mnogi zaboravljaju da Hrvati i Srbi za svoju konstitutivnost mogu zahvaliti Ustavnim sudcima Bošnjacima i strancima, koji su glasali za konstitutivnost sva tri naroda na cijelo teritoriju BiH a da su protiv glasali Ustavni sudci Hrvati i Srbi, znamo koje su stranke na vlasti sve ove godine i tko bira Ustavne sudce.

Ovim putem pozivamo službeni Zagreb da uspostavi komunikaciju i suradnju s institucijama vlasti u BiH jer samo tako možemo ostvariti potrebnu suradnju za napredak BiH u euroatlantske integracije u kojima nam Republika Hrvatska svojim položajem i iskustvom može jako puno pomoći.

Gospodin Dodik nije niti će ikada biti predstavnik koji će se zalagati za interese Hrvata u BiH, jer što je njegova briga veća Hrvata je sve manje i manje.

Predsjednik HS BiH
Božo Skopljaković

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.