Sport     | 17.09.2020. 21:12 |

Zrinjski preko Olimpije u treće pretkolo Europske lige

FENA Roland Grabovac

LJUBLJANA, 17. rujna (FENA) – Nogometaši Zrinjskog svladali su u Ljubljani domaću Olimpiju 3:2 nakon produžetka te su se plasirali u treće pretkolo Europske lige.

Domaći su poveli u 18. minuti iz prve ozbiljnije situacije pred golom vratara Ivana Brkića. Napadač Olimpije Đorđe Ivanović bio je viši u skoku od Maria Tičinovića te je glavom s pet-šest metara pogodio za 1:0.

Pet minuta kasnije, nakon udarca iz kuta, Ognjen Todorović pogodio je za 1:1, ali je pomoćni sudac označio zaleđe. Tomislav Barbarić bio je najbliži protivničkom golmanu, a iako nije dirao loptu pomoćni sudac smatrao je da je svojim položajem ometao vratara Žigu Freliha.

Zrinjski je do izjednačenja došao u 51. minuti preko Nemanje Bilbije, koji je nakon udarca iz kuta s tri-četiri metra glavom proslijedio loptu u Frelihovu mrežu. Asistent je bio Miloš Filipović.

Samo dvije minute kasnije Zrinjski je imao dobru priliku da potpuno okrene rezultat, ali Josip Ivančić nije uspio realizirati kontru "Plemića". Napadač Zrinjskog pucao je ravno u domaćeg vratara.

Nakon toga Mostarci su se povukli te su prepustili posjed nogometašima Olimpije. Igralo se sljedećih dvadesetak minuta uglavnom na polovici Zrinjskog, ali bez ozbiljnijih prilika sve do posljednjih deset minuta.

Domaći su do novog vodstva došli u 81. minuti kada je Matic Fink s desne strane ubacio loptu u kazneni prostor Zrinjskog, a najviši u skoku bio je Andres Vombergar i glavom pogodio za 2:1.

Tri minute kasnije veliku pogrešku napravio je Angel Lyaskov. Olimpijin branič poskliznuo se na 30-ak metara ispred svog gola. To je iskoristio Filipović, uzeo je loptu, sjurio se ka protivničkom golu, a zatim je u sredini našao Bilbiju koji je bio precizan za 2:2.

U 86. minuti sudac je ošteti Zrinjski nakon što nije dosudio jedanaesterac za Mostarce. U pokušaju da izbaci loptu ispred svog gola Miral Samardžić je bez ikakve dileme loptu "pokupio" rukom, ali je sudac pokazao samo na udarac iz kuta.

U 90. minuti Ivanović je mogao donijeti Olimpiji pobjedu nakon što mu je veznjak Zrinjskog Ivan Enin poklonio loptu, ali je u situaciji jedan na jedan vratar Zrinjskog Brkić obranio šut napadača slovenske momčadi.

Utakmica je riješena u drugoj minuti prvog produžetka kada je Zrinjski došao do vodstva nakon prekida. Asistent je ponovno bio Filipović koji je izveo slobodan udarac s desne strane, ubacio je loptu u kazneni prostor, a Ivančić je iskoristio slabu reakciju domaće obrane te je sa sedam-osam metara neometan šutirao i pogodio za 3:2.

Uslijedili su žestoki napadi Olimpije, ali su Plemići, uz veliku požrtvovnost i nekoliko sjajnih Brkićevih obrana, uspjeli sačuvati vodstvo i plasirati se u sljedeću rundu Europske lige.

Zrinjski će već za sedam dana u trećem pretkolu gostovati kod ciparskog Apoela. Igrat će se također samo jedan utakmica.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom